Poesi uten grenser: Diktlesning og samtale med Montaser Abdel Mawgoud

Litteraturhuset inviterer til en samtale og diktlesning med Montaser Abdel Mawgoud, en prisvinnende poet og forfatter fra Alexandria i Egypt, som siden 2018 har vært bosatt som fribyforfatter i Trondheim.

Montaser leser egne dikt, skrevet i løpet av de to siste årene, på arabisk. Arvid Rosseland, som har gjendiktet hans poesi, leser oversettelsen på norsk. Arrangementet er digitalt og strømmes live fra Litteraturhusets Facebook-side.

I samtale med Gulabuddin Sukhanwar, leder for Litteratur for inkludering, skal Montaser snakke om hvordan han har det i Trondheim, mellom to kulturer og to språk? Har han kommet så langt som til å skrive om det norske samfunnet, eller ikke? Han skriver mest på arabisk, men tegner han et bilde av det norske samfunnet, eller det egyptiske, eller begge to? Dette skal vi høre om i samtalen.

I Egypt var han poet og forfatter, jobbet som lærer i arabisk språk og litteratur, deltok på internasjonale poesifestivaler og utga tre diktsamlinger. Den siste utgivelsen førte til anklager om blasfemi, han ble utsatt for trusler og mistet jobben sin. Med hjelp av ICORN kom han til Norge som fribyforfatter. Diktene hans er oversatt til spansk, fransk, svensk, romansk, engelsk og norsk.

Poesi uten grenser er en del av Litteratur for inkludering og vil invitere poeter med ulike språklige bakgrunner for å lese dikt på eget språk og snakke om poesi. Programmet arrangeres i samarbeid med Hanna Musiol, professor i engelsk litteratur ved NTNU og NTNU’s TransLit: Sustainable Ethics, Affects, and Pedagogies ledet av Libe García Zarranz.

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger