Ren poesi

ET MØTE MELLOM ELLEN WISLØFF, INGVILD LOTHE OG ALEXANDER FALLO
 
I en verden hvor vi får stadig nye måter å kommunisere på må også litteraturen tilpasse seg nye plattformer. Dette kommer særlig til syne i poesien, som har fått en ny plass i hverdagen ved å innta sosiale medier, og da særlig instagram. Med kontoen @renpoesi formidler journalist og programleder i radioprogrammet «Ordet fanger» Ellen Wisløff både eldre og nyere dikt til sine nær 100 0000 følgere.
 
Mandag den 28. mai møter hun poetene Ingvild Lothe og Alexander Fallo til en samtale om hvordan smarttelefonen fungerer som redskap både i formidlingen og skrivingen av poesi. Disse to er poeter du antakelig ikke har unngått om du følger litterære kontoer på instagram, og er også jevnlig delt av Wisløff. Denne kvelden vil vi presenteres for tankene bak renpoesi-kontoen, og få innblikk i hvilke muligheter og fallgruver som finnes i denne nye måten å lese og skrive på. Hvordan påvirker det hvordan vi leser at vi umiddelbart kan gi et hjerte til, eller sende videre, noe vi finner fengende eller rørende? Hva med forfatterne, hvordan tenker de om muligheten til å skrive lyrikk for likes?
 
Om bidragsyterne
Ingvild Lothe er født i 1990, og utdannet fra Forfatterstudiet i Bø. Hun har gitt ut heftet «Litt lyst til å pule, litt lyst til å dø» på chapbook-forlaget AVF Press, og brakdebuterte med Hvorfor er jeg så trist når jeg er så søt i 2016. Diktsamlingen traff mange, og er solgt til flere land.
 
Alexander Fallo er født i 1984 og har studert ved forfatterstudiet i Tromsø og ved Westerdals school of communication. Han har hatt dikt på trykk i flere fanziner, tidsskrift, antologier og skolebøker, og arbeider mye med det billedlige formatet i sin poesi.
 
Ellen Wisløff står bak instagramkontoen @renpoesi – som også har gitt opphav til de tre antologiene Ren Poesi (2015), Mer Ren Poesi (2017) og Skitten Poesi (2017). Sammen med Endre Ruset er hun programleder for P2s poesimagasin «Ordet Fanger». Wisløff var også redaktør i KK i flere år.

Coverfoto: Cappelen Damm
 
Inngang: 120/75

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger