Sexarbeider og samfunnsborger

Et av slagordene som sexarbeidere ofte bruker for å fremme sine rettigheter er at «sexarbeid er arbeid». I dag er sexarbeid nettopp ikke formelt anerkjent som arbeid – sexarbeidere har ingen rettigheter eller goder som tilfaller andre arbeidstakere eller næringsdrivende. Dette ble ekstra tydelig da koronapandemien slo inn over landet, og NAV-dørene var stengt for ei gruppe mennesker som har tjent til livets opphold innenfor loven, men utenfor samfunnets formelle anerkjennelse.

Hva kan erfaringene fra pandemien fortelle oss om storsamfunnets forhold med og til sexarbeid? Hva vil det si – personlig og profesjonelt – å leve et liv uten samfunnets anerkjennelse?

Litteraturhuset i Trondheim har invitert «Hannah», kjent som @hilsenhannah på twitter, som vil fortelle om hvordan livet utenfor det etablerte arbeidsmarkedet arter seg, og hvilke konsekvenser det hadde da koronaepidemien og nedstengningen av samfunnet slo inn. Samtalen ledes av Jens Røyrvik, seniorforsker ved NTNU Samfunnsforskning.

Inngang: 50 kr.

Det vil være fotoforbud under arrangementet.

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger