Svein Tindberg: Mellom tro og vitenskap

Dette er et innslag i serien «Grenser». Se hele programmet, og les mer om serien her.

Kveldens samtale tar utgangspunkt i Tindbergs refleksjoner om tro og vitenskap, troens skjørhet og vitenskapens grenser, hans undring over det ubegripelige, fysikkens mysterier og dens aktualitet for en åndelig tilnærming. Hans tanker faller utenfor allfarvei, og han lar seg ikke lett plassere i noen trosretning. Hans forestilling Gudspartikkelen trakk fulle hus under Olavsfestdagene, og samtalen er ment å utdype hans tankeverden. Men den skal også ta opp allmenne og eksistensielle spørsmål vi alle strever med, og hvordan vi lever våre liv.

Vi møter Svein Tindberg i samtale med Per Bjørn Foros, tidligere førsteamanuensis ved NTNU og initiativtaker til serien «Grenser».

Svein Tindberg har vært skuespiller ved Det Norske Teatret gjennom en årrekke, med en rekke sentrale roller, dessuten kjent fra Fjernsynsteatret og i filmverdenen. Han er også en produktiv forfatter (Juleevangeliet, Bibelfortellinger for barn og Drømmevandrertrilogien). Mest kjent er han imidlertid for sine teaterforestillinger med utgangspunkt i Bibeltekster (Markusevangeliet, Apostlenes gjerninger), religionshistorie (Abrahams barn) og forholdet mellom tro og vitenskap (Gudspartikkelen). Tindberg har mottatt Bibelprisen, Brobyggerprisen, Peter Dass-prisen, Kritikerprisen og Heddaprisen.

Sted: Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek
Tidspunkt: Mandag 3. oktober kl. 19. Dørene åpner kl. 18:30.
Inngang: 150/100

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger