Trondheim Litteraturfest: Poesiens nye arenaer

Har poesien skifta arenaer i nyere tid? Hva har skjedd de siste fem årene? Ser vi nye identitetspolitiske mekanismer i spill, og hvordan får dette uttrykk i poesien vi leser i dag? For å drøfte problematikken, har vi invitert poetene Endre Ruset og Morten Søndergaard til samtale.

Endre Ruset har skrevet diktsamlinger om både de store litterære temaene som døden og prøvd seg på smalere temaer og former, som i fjor når han ga ut haikusamlinga Noriaki om den japanske skihopperen Noriaki Kasai. Han ruller også rundt hele Norge i poesibilen sammen med poesikonstablene Ted Granlund og Joakim Kjørsvik for å spre skriveglede og parkeringsbøker.

Danske Morten Søndergaard er lydkunstner, redaktør og oversetter i tillegg til forfattervirket, og jobber gjerne tverrestetisk. Han er blant annet kjent for Ordapoteket (2010) der bruksanvisninger for medisin er bytta ut med bruksanvisninger for språk, og han benytter ofte slike innovative og metalitterære måter å formidle poesi og skape språklig bevissthet på. Han har vunnet en rekke priser i heimlandet for sitt kunstneriske virke, seinest mottager av Statens Kunstfonds Livsvarige legat.

Inngang: 120/70
Festivalpass: 650/300
Garantibillett (gjelder for de som allerede har kjøpt festivalpass og ønsker å sikre seg plass til et arrangement): 15,-

Festivalpass kan kjøpes her: https://litthustrd.hoopla.no/sales/trondheimlitteraturfest

Foto: Heidi Furre/Torben Eskerod

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger