Valget i USA: På bristepunktet?

Hva skjer med verdens mektigste nasjon de neste ukene? Er kaoset snart over, eller har vi bare sett begynnelsen?

Adresseavisen Midtnorsk debatt og Litteraturhuset i Trondheim inviterer til en samtale om USA-valget like før amerikanerne skal si sitt 3. november (kun digitalt).

Hva kan vi vente oss av valgkamp-innspurten i USA? Hva er sannsynligheten for fire nye år for Trump? Hvordan har de siste fire årene påvirket det amerikanske samfunnet og internasjonal politikk? Og hva blir konsekvensene av de ulike utfallene for det amerikanske folket og verden for øvrig?

Adresseavisens journalist Stian Wallum reiser straks til USA for å dekke valget. Før det leder han denne samtalen mellom professor Jennifer Leigh Bailey ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap ved NTNU og fylkesordfører Tore O. Sandvik, som følger amerikansk politikk tett. Jennifer Bailey er selv fra USA, har studert ved tre amerikanske universitet og kjenner det amerikanske valgsystemet godt.

Sendingen kan ses direkte på midtnorskdebatt.no, adressa.no og Litteraturhusets Facebook-side torsdag 22. oktober kl. 11. Opptaket vil ligge tilgjengelig etter at sendingen er avsluttet.

Foto: Adresseavisen

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger