Takket av etter stor innsats for Litteraturhuset

Publisert den 3. apr 2024

Per Bjørn Foros avsluttet i går sitt sju år lange engasjement for Litteraturhuset i Trondheim.

Gårsdagens samtale om økosorg og meningstap markerte ikke bare slutten på serien «Livets skjørhet», som har gått på Litteraturhuset i Trondheim siden i fjor. Den markerte også slutten på Per Bjørn Foros’ langvarige engasjement som kurator og samtaleleder ved Litteraturhuset.

Siden 2017 har den pensjonerte NTNU-pedagogen og psykologen bidratt med viktige samtaler og arrangement om eksistensielle, filosofiske og politiske tema. I åra 2018-2020 kuraterte han serien «Hva er da et menneske?», mellom 2021-2023 serien «Grenser», og fra 2023 og fram til i går serien «Livets skjørhet». Til sammen nærmer det seg hundre arrangement som 83-åringen har kuratert, ledet og initiert i samarbeid med Litteraturhuset i Trondheim.

Litteraturhuset i Trondheim takker Per Bjørn Foros for den betydelige innsatsen han har gjort for Litteraturhuset i Trondheim, og ønsker ham fortsatt mange gode år i aktivitetens tegn!

Trond Åm
Daglig leder

Eldre mann med briller og en mønstret genser som sitter ved et bord med en karaffel og vannglass, og virker kontemplativ.
En eldre mann i en mønstret genser snakker med en kvinne mens han holder en blomsterbukett.

Per Bjørn Foros ble takket av med blomster for sitt langvarige engasjement som kurator og samtaleleder ved Litteraturhuset i Trondheim.