Live Litteraturhuset – Tojes Time: Marianne Marthinsen

Publisert den 28. mar 2023

Asle Toje og Marianne Marthinsen gjestet Litteraturhuset til liveinnspilling av "Tojes time". Samtalen dekker tema som ansvar og ansvarsfraskrivelse, fagbevegelsen og identitet og hvem som får representere hva i arbeiderbevegelsen.

 

Marianne Marthinsen er samfunnsøkonom, og har sittet på Stortinget for Arbeiderpartiet fra 2005 til 2022.
Sammen med Maria Walberg skrev Marthinsen boken «Rødt lys – det store skatteranet og hvordan vi kan stoppe det» (Cappelen Damm 2019). Høsten 2021 debuterte hun som skjønnlitterær forfatter med romanen «Selveiersanger» på Aschehoug forlag. Hun arbeider nå som direktør for strategi, innsikt og analyse i Finans Norge.
Asle Toje er statsviter og jobber innenfor internasjonal politikk. Han har doktorgrad i internasjonale relasjoner fra University of Cambridge.
Toje er tidligere forskningsdirektør ved Det Norske Nobelinstitutt. Han ble i 2018 medlem av Den Norske Nobelkomite. Han ble nestleder i Nobelkomiteen fra 2020.

Toje har utgitt flere bøker bla. Rødt, hvitt & blått – om demokratiet i Europa (2012), Jernburet – liberalismens krise (2016) og Gullbrikkespillet – et Europa i ruiner (2022).