Våren på Litteraturhuset

Publisert den 17. jan 2023

Abida Raja, Mímir Kristjánsson, Zeshan Shakar, Abid Raja, Thomas Seltzer, Javad El Bakali, Thomas Hylland Eriksen og Tatiana Ţîbuleac kommer til Litteraturhuset!

Vi gleder oss til gode samtaler og opplevelser i det nye året! Programmet for januar er klart! Og det er også programmet for deler av våren. Klikk deg inn her for å oppdatere deg på alt det spennende som skjer på Litteraturhuset!
 
Abida Raja, som stod for en av fjorårets bokbomber, da hennes bok «Abida Raja. Frihetens øyeblikk» ble lansert uten forvarsel i fjor høst, kommer!
 
Det gjør også Mímir Kristjánsson. Han kommer for å snakke om fattigdomskrisa og sin kritikerroste bok «Mamma er trygda», som utkom i 2019, men som kanskje er enda mer aktuell i dag, tre år senere.
 
Etter braksuksessen med «Tante Ulrikkes vei «(2017) og «Gul bok» (2020), er Zeshan Shakar aktuell med en ny roman! Vi møter ham i samtale med Abid Raja. Sistnevntes selvbiografi «Min skyld» var for øvrig den mest leste boka i 2021.
 
Thomas Seltzer er aktuell med en bok om USA, landet han kjenner bedre enn de fleste. «Amerikansk karmageddon» er en personlig beretning om en – for ham – varslet katastrofe. (Arrangementet er utsolgt).
 
Nesten 70 000 nordmenn ler daglig av Javad El Bakalis såkalte «starterpacks» på Instagram, hvor han setter norske tradisjoner og fenomener på spissen. I boka «Dette er nordmenn» tar han «starterpacks»-ene sine et steg videre og utbroderer dem med historier fra eget liv og oppvekst.
 
Thomas Hylland Eriksen kommer til Litteraturhuset med et foredrag om vår tids mest fundamentale spørsmål, nemlig hva som skal til for å overleve. Arrangementet er det siste innslaget i serien «Grenser».
 
Den prisbelønte moldovske forfatteren Tatiana Ţîbuleac kommer for å snakke om sin roman «Flaskehagen», som ble utgitt på norsk høsten 2022. Både i hjemlandet og i andre land hvor bøkene hennes er utgitt, omtales Țîbuleac som et litterært fenomen.