Vinneren av NTNUs litteraturpris

Publisert den 18. okt 2021

Fredag 15. oktober ble NTNUs litteraturpris 2021 utdelt. Erlend Skjetne vant prisen med diktsamlinga «Skare». Prisutdelinga fant sted under femårsmarkeringa for Litteraturhuset.

Den årlige litteraturprisen skal gå til et norskspråklig verk av høy litterær kvalitet. Verket skal være utgitt i løpet av de to foregående år, og det skal være skrevet av en nålevende forfatter med tilknytning til Trøndelag. I år gikk prisen til et skjønnlitterært verk. Premien er 20.000 kroner.

I sin begrunnelse skriver juryen om vinnerbidraget at leseren «inviteres med inn (eller snarere ut, i naturen), som samtidig blir leserens natur, leserens nå. Boken kan også leses økokritisk. Den er skrevet med en varsom innestemme som minner oss om at vi skal gjenfinne en sensitivitet vi har mistet i møte med naturen.»

Til sammen 25 verk ble vurdert, og av disse var fire verk på kortlista. De øvrige nominerte som kom på kortlista var Sissel Lie med «Ta på meg», Ingrid Tørresvold med «Hilsen Ruth» og Per Helge Genberg med «Og prosjekta skal bleikne».

Vi gratulerer Erlend Skjetne som vinner av NTNUs litteraturpris 2021!

Foto: Leikny Havik Skjærseth