Heine Holmen: Morten Waagø, Inga Strümke: Mona Hauglid, Are Sende Osen: Vegard Blakstad
Etikketaten med forsker Inga Strümke, programleder Are Sende Osen og filosof Heine Holmen
Kunnskap | Samtale

Etikketaten med forsker Inga Strümke, programleder Are Sende Osen og filosof Heine Holmen

Hvilke verdier og etiske retningslinjer navigerer vi etter i samfunnet? Livet er fullt av små og store dilemmaer, og det er ikke alltid så lett å vite hvilke valg man skal ta.

I NRKs podkast Etikketaten inviterer programleder Madeleine Cederström tre engasjerte gjester til samtale og diskusjon rundt både små trivielle og store eksistensielle spørsmål som alle kan kjenne seg igjen i.

Denne kvelden har vi invitert forsker Inga Strümke, programleder Are Sende Osen og filosof Heine Holmen til liveopptak med Etikketaten på Litteraturhuset. Tema for kvelden blir alt fra døden og kongehuset, til det klassiske tankeeksperimentet sporvognsproblemet.

Inga Strümke forsker på kunstig intelligens ved NTNU, og er forfatter av boka Maskiner som tenker – algoritmens hemmeligheter og veien til kunstig intelligens.

Are Sende Osen har vært programleder både på radio og fjernsyn i NRK i ei årrekke. Nå er han aktuell med fjerde sesong av podkasten Kongerekka.

Heine Holmen er instituttleder ved Institutt for filosofi og religionsvitenskap ved NTNU, og en av de faste husfilosofene i Etikketaten

Dato

18. okt 2023

Tid

18:00 - 19:00

Pris

Kr100 / Kr50

Deltakere

Inga Strümke - Are Sende Osen - Heine Holmen - Madeleine Cederström

Arrangør

NRK