Terje Visnes
Lansering av Eirik Røkkums «Grisens år»
Litteratur | Bokslipp | Samtale

Lansering av Eirik Røkkums «Grisens år»

Flykt inn fra vinterkulda og varm deg på en dose avskyelig litteratur!

Fredag 1. desember blir det feiring av Eirik Røkkums andre diktbok Grisens år. Røkkum debuterte i 2021 med Kaskader av okser og aske, som ble nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpris, omtalt som «en lyrisk-ekstatisk rølpeodyssé» forankret til en lummer juninatt i Trondheim. Den nye boka skrur opp temperaturen og tar oss ut i verden. Flamme Forlag beskriver Grisens år som et klimalangdikt satt til fremtiden, der kloden, en svinesti, putrer over av fordragelighet og nærmer seg kollaps.

Røkkum leser fra den nye boka og samtaler med sin Flamme-kollega Erlend Skjetne. Det blir også opplesninger av Arild Vange, Asbjørn Stenmark og Benedikte Fiskergaard Ytterli.

Om deltakerne:

Erlend Skjetne fra Melhus debuterte med diktsamlingen Skare i 2019, som ble nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpris. I 2021 ble Skjetne tildelt NTNUs litteraturpris for romanen Kleda er gjennomvåte og samme år mottok han Brageprisen for boka Eit anna blikk. Hans nyeste utgivelse er diktsamlingen Alt som skranglar (2022).

Arild Vange er forfatter og oversetter. Han debuterte i 1990 med en roman og har senere utgitt sju diktbøker og tekst-/billedbøker med billedkunstneren Per Formo og den tyske fotografen Klaus Fröhlich. Med Livet i luftene (2018) utfordret han sjangergrenser og samlet biografi, poetikk og fortelling til en roman som fikk NTNUs litteraturpris 2019. I år er Vange aktuell med tendensromanen Uunngåelighetsunnskyldningen. Han har oversatt og gjendiktet en rekke tyskspråklige forfattere, derunder Franz Kafka, Yoko Tawada, Georg Trakl, Anja Utler og Peter Waterhouse.

Asbjørn Stenmark er forfatter, oversetter og lektor. Han debuterte i 2006 med prosaboken Pølsedrømmer og fulgte opp diktsamlingen Bikkjeevangeliet i 2016. Hans hittil siste bok er romanen Krill (2022). I 2019 gjendiktet han et utvalg dikt av den tyske lyrikeren Jan Wagner i Selvportrett med bisverm.

Benedikte Fiskergaard Ytterli er litteraturviter og redaksjonsmedlem i Tidsskriftet Beijing Trondheim.

 

Dato

1. des 2023

Tid

18:00 - 20:00

Pris

*Gratis

Deltakere

Eirik Røkkum - Erlend Skjetne - Arild Vange - Asbjørn Stenmark - Benedikte Fiskergaard Ytterli

Arrangør

Litteraturhuset i Trondheim

* Arrangementet er gratis, men av plasshensyn må dere reservere plass.