Roskva Koritzinsky om Nini Roll Anker

Hun var både elsket og delvis tilbedt i sin samtid: Forfatteren Nini Roll Anker fra Molde etterlot seg et rikt forfatterskap som få er oppmerksom på i dag. Nini Roll Anker ble selv født inn i en velstående familie, men viet store deler av livet til å bekjempe skjevheter i samfunnet. Gjennom romaner, noveller og skuespill portretteres enkeltmenneskets kamp for frihet og selvstendighet i et undertrykkende maktapparats vold. Sentralt i forfatterskapet står kvinnespørsmålet, og en gjennomgående kritikk av religion og kirke for å utøve dobbelmoral og maktutøving over kvinnelig seksualitet.

Har Nini Roll Anker noe å lære oss i dag?
Dette kan du få svar på når forfatter Roskva Koritzinsky gjester Litteraturhuset for å holde vårens andre foredrag i serien Fra det første biblioteket.

Roskva Koritzinsky (f. 1989) debuterte i 2013 med novellesamlingen «Her inne et sted». To år senere fulgte romanen «Flammen og mørket». For sin nyeste novellesamling «Jeg har ennå ikke sett verden» ble Koritzinsky nominert til Nordisk råds litteraturpris 2018, hvor novellesamlingen ble beskrevet som et høydepunkt i den norske litteraturen slik den så ut per 2018.

Dette er et foredrag i foredragsserien «Fra det første biblioteket». Se hele programmet for serien her: https://litteraturhusetitrondheim.no/fra-det-forste-biblioteket/

Foredragsserien er støttet av Bokåret 2019.

Inngang: 100/50

Foto: L. Szacinski/ Digitalt museum (https://digitaltmuseum.no/011014864764/nini-roll-anker)

 

Gå til arrangementet dette innholdet er hentet fra.

Alle podkaster og strømminger