Starmus på Litteraturhuset

Publisert den 6. jun 2017

18.-23. juni er det Starmus i Trondheim. På Litteraturhuset vil det foregå daglige arrangement under vitenskapsfestivalen. Blant annet får vi besøk av verdens første romvandrer; astronauten, forfatteren og kunstneren Alexey Leonov.

Selv om du ikke har festivalpass til hovedprogrammet i Trondheim Spektrum, er det mye du kan få med deg under Starmus-festivalen. På Litteraturhuset vil det foregå daglige arrangement.

Mandag 19. juni kan du få med deg årets ønskereprise, når nevrologen Joan Vidal Crespi fra NTNU snakker om «Musikken og hjernen«. Forrige gang han gjestet litteraturhuset, var foredraget så populært at mange ble avvist i døra. Vi er glade for at Crespi har sagt seg villig til å gjøre en reprise!

Tirsdag 20. juni, samme dag som Stephen Hawking holder sin forelesning i Trondheim, får Litteraturhuset besøk av fysikkprofessor Jan Myrheim ved NTNU og Trondheim Astronomiske Forening, som vil snakke om tid og rom i fysikken, temaer som står sentralt i Hawkings tenkning.

Samme kveld er det science fiction-litteratur som er tema, når Yuri Cowan fra NTNU og Camilla Ulleland Hoel fra Luftkrigsskolen vil snakke om science fiction og samfunnet.

Verdens første romvandrer, Alexey Leonov, kommer til Litteraturhuset 21. juni.

Verdens første romvandrer, Alexey Leonov, kommer til Litteraturhuset 21. juni.

Onsdag 21. juni får vi gjevt besøk, når verdens første romvandrer, Alexey Leonov, kommer til litteraturhuset. Leonov har gjort seg bemerket både som astronaut, forfatter og som kunstner, og stiller til samtale med en av Norges mest kjente romeksperter, Erik Tandberg.

Vi avslutter uka med en ekskursjon til romlabben på Dragvoll. Fra dette kontrollrommet har NTNU direktelinje til verdensrommet, og du vil få se både hvordan de ansatte her jobber, men også høre om flere av de spennende eksperimentene det jobbes med her. Hvordan skal mennesker kunne dyrke mat på en annen planet?

Hjertelig velkommen til Starmus på Litteraturhuset!

Starmus_FB_litteraturhuset_hjemmeside