Litteraturhusets aprilprogram

Publisert den 2. apr 2017

Edvard Hoem og John Pål Inderberg Trio avslutter månedens program med intimkonsert på Sellanraa. Ellers kommer Carl I. Hagen og Øyvind Strømmen for å samtale om Anders Lange og norsk populisme, vi får besøk av en av Norges unge populære novelleforfattere, Ingvild Rishøi, og Audun Lysbakken kommer for å snakke om framtidsskolen. Og RBK fyller 100 år.

Barnas teselskap dro i gang Litteraturhusets aprilprogram på lørdag. 113 barn og voksne fylte barneavdelinga på folkebiblioteket da tre fortellere fra Midtnorsk fortellerforum fortalte om små og store troll.

Kanskje er det noen troll blant dem som står på programmet resten av måneden også. Det blir i hvert fall både dikt og politikk, og også forskningsformidling står som vanlig på litteraturhusets program denne måneden.

Allerede på mandag kommer Ingvill Rishøi, en av Norges populære novelleforfattere, til Sellanraa for å lese og samtale med Lars Fodstad. På tirsdag fortsetter vi vår serie om populisme, når FrP-nestor Carl I. Hagen og forfatteren Øyvind Strømmen kommer for å snakke om den politiske fargeklatten Anders Lange, en politisk motstrømsfigur i det politiske etterkrigs-Norge. Og på fredag kommer historieprofessor Hans Otto Frøland for å snakke om de økonomiske konsekvensene av den tyske okkupasjonen av Norge. Palestina-komiteen arrangerer også møte om utviklinga i Israel under Trump,

På grunn av et høyt aktivitetsnivå i mars, og fremdeles en organisasjon under etablering, tar litteraturhuset påskefri i år. Men det er et klart mål at litteraturhuset skal ha et tilbud til alle dem som blir hjemme når andre er på ferie. Men det får bli når organisasjonen og driften har kommet ordentlig på plass.

Men vi kommer sterkt tilbake umiddelbart etter påske. Det blir Poesiti 19. april, og 20. april kommer Audun Lysbakken for å samtale med Ingvild Bjordal om framtidsskolen. Karl H. Brox kommer for å snakke om huggorm, og 24. april samarbeider vi med RBK og Trondheim folkebibliotek om et stort arrangement i anledning Rosenborgs hundreårsjubileum. Etter et godt besøkt DocLounge i mars, gleder vi oss til neste anledning 25. april. 26. april slipper Trondheims-komponisten Ståle Kleiberg sin Mass for Modern Man, med musikkinnslag og samtale mellom komponisten, Olavsfestdagenes direktør Petter Myhr og musikkanmelder Hroar Klempe. 27. april går vi over i dans, når vi i samarbeid med DansIT lar Sigrid Svendal snakke om dansens historie fra 1910 og fram til i dag. DansIT lanserer også et nytt magasin på Sellanraa to dager seinere, for dem som er interessert.

Men sett kryss i kalenderen, og bestill gjerne billett rastk, til månedens avslutningsarrangement på litteraturhuset. Da har vi nemlig vært så heldige å få Edvard Hoem og John Pål Inderberg Trio til å holde intimkonsert på Sellanraa.

Hjertelig velkommen!

Aprilprogram: Barnas Teselskap 01.04 Ingvild Rishøi 03.04 Carl I. Hagen og Øyvind Strømmen 04.04    Hans Otto Frøland - Hva kostet krigen? 06.4,. Poesiti 19.04,  RBK i 100 24.04, Plateslipp Ståle Kleiberg 26.04 Edvard Hoem & John Pål Inderberg Trio 28.04

Banner: Ely Navarro